Blog

Manuele Lymfe Drainage & Corona

In deze blog vertel ik, Margret, over mijn eigen ervaringen vóór, tijdens en nà mijn coronabesmetting. Tijdens deze periode heb ik goed op mijn lichaam gelet waardoor ik een aantal bijzondere waarnemingen heb kunnen doen. Hierin komt onder andere het effect van manuele lymfe drainage op het lichaam na een ziekte naar voren.

Vier weken geleden, eind januari, kreeg ik Corona. Het verbaasde me niet, want de afgelopen maanden had ik al opgemerkt dat mijn weerstand niet optimaal was. Sinds november had ik last van eczeem op mijn handen, terwijl ik nooit eerder in mijn leven eczeem heb gehad. Ook ontstond twee keer kort achter elkaar een koortslip.

Om hier wat tegen te doen ben ik in januari begonnen de problemen te behandelen met een goede olie. Deze olie werkte zeker in het begin heel goed, de eczeem leek bijna weg. Ook voor mijn koortslip deed het wonderen.

Net toen de eerdere problemen aan het afnemen waren kreeg ik Corona. De eczeem was plotseling helemaal verdwenen, heel apart. Mijn blijdschap hierover was echter van korte duur… Vanaf de eerste dag dat ik hersteld was van Corona, kreeg ik het eczeem direct weer terug, heel bijzonder en vervelend.

Door mijn eigen ervaringen met de effecten van manuele lymfe drainage besloot ik na mijn besmetting een MLD behandeling te ondergaan. Afvalstoffen kunnen hierdoor worden opgeruimd en afgevoerd. Even mijn lichaam reinigen.
Je gelooft het niet maar 3 dagen later was het eczeem verdwenen. Ik durfde nog niet te vroeg te juichen, maar terwijl ik dit verhaal schrijf zijn mijn handen nog steeds zacht.

Bovenstaande persoonlijke ervaring zette mij aan het denken dat het verstandig is om je in een periode van verminderde weerstand te laten behandelen met manuele lymfe drainage.

Doe er je voordeel mee!

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Ik ben heel tevreden met de eerste afspraak; dat was een fijne behandeling. Margret weet na een kort overleg de vingers “op de zere plek” te leggen.

Na 1 behandeling al direct veel verlichting en fijne tips meegekregen voor thuis!

Je luistert goed naar de klachten en door de rustige behandeling is het ondanks de pijntjes toch ook heel ontspannend. Ik viel toen ik thuiskwam gewoon in slaap.

Een echte vakvrouw! Margret weet wat ze doet en helpt je snel van je klachten af. Margret is een grote aanwinst voor mij en mijn man en zeker aan te bevelen aan anderen. Werkt netjes en heel schoon, is vriendelijke en komt afspraken altijd na.

Margret is professioneel, kundig en heeft een vriendelijke persoonlijkheid. Ook in coronatijd voel ik mij veilig en kan ik goed genieten van de fijne behandeling.

De afspraak is heel prettig verlopen. Margret legt goed uit wat ze doet en waarom. De sfeer is rustig en perfect om te ontspannen. Hartelijk dank!

Rust, een goede massage. Dé ingrediënten voor een moment voor mezelf. Daarnaast meedenkend naar een adequate oplossing voor klachten.

Ik kom een paar keer per jaar bij Margret voor een massage, dit vanwege klachten in mijn lage rug. Echt geweldig hoe Margret steeds de bron van de klachten weet te vinden en aan te pakken! Een aanrader!

Niet gewoon een massage, maar anticiperend op wat het lichaam en de spieren aangeven. Soms is dit heel pijnlijk, maar het voelt tijdens de behandeling en daarna vooral als een verbetering.

Margret is steun en toeverlaat in het “de baas blijven over jezelf”. Lichaam en geest in balans houden. Super!