Over mij

Margret de Groot

Vanwege mijn liefde voor de sport en het feit dat mijn 4 kinderen in hun tienerjaren fanatiek en intensief ieder hun eigen sport beoefenden, heb ik in eerste instantie puur uit hobby de opleidingen Sportmassage en Blessurepreventie gevolgd. Toen zeker nog niet met het idee een eigen praktijk te starten, maar om mijn kinderen van pijntjes en blessures af te helpen. Toch zijn deze twee studies de opstap geweest naar het ondernemerschap. En nu zijn we ineens 12 jaar verder!

Door de diversiteit aan massagetherapieën die ik heb gevolgd, heb ik ook een eigen manier van masseren en behandelen ontwikkeld. De verschillende massagevormen combineer ik met elkaar.
Mijn manier van masseren spreekt de mensen aan en ik geef extra aandacht aan de specifieke klacht waarmee men komt. Na de behandeling geef ik vaak tips en oefeningen mee voor een sneller herstel, en zo nodig stuur ik mensen door naar een geschikte therapeut. Wanneer mensen blij en tevreden vertrekken, geeft me dat enorm veel voldoening.

In maart 2018 is mijn praktijk verhuisd. Het is een mooie en plezierige werkruimte geworden met een uitstraling van rust en warmte.

Momenteel volg ik de opleiding Integraal Myofasciaal Therapeut. Deze studie geeft inzicht in myofasciale triggerpoints die afgeleide pijn uitstralen. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in het spierweefsel. Daarnaast is er veel aandacht voor de fascie. Dit is een spinnenwebachtig vlies wat in direct contact staat met de huid en met andere weefsels zoals spieren, pezen, ligamenten, organen, zenuwen en botten. En om de cliënt en de ontstaansrol van de klacht nog beter te begrijpen, bevat deze studie ook een Psychosomatisch deel.

Ja, als ondernemer wil je blijven vernieuwen en als massagetherapeut wil je je blijven ontwikkelen.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Margret is professioneel, kundig en heeft een vriendelijke persoonlijkheid. Ook in coronatijd voel ik mij veilig en kan ik goed genieten van de fijne behandeling.

Ik ben heel tevreden met de eerste afspraak; dat was een fijne behandeling. Margret weet na een kort overleg de vingers “op de zere plek” te leggen.

Niet gewoon een massage, maar anticiperend op wat het lichaam en de spieren aangeven. Soms is dit heel pijnlijk, maar het voelt tijdens de behandeling en daarna vooral als een verbetering.

Je luistert goed naar de klachten en door de rustige behandeling is het ondanks de pijntjes toch ook heel ontspannend. Ik viel toen ik thuiskwam gewoon in slaap.

Na 1 behandeling al direct veel verlichting en fijne tips meegekregen voor thuis!

Rust, een goede massage. Dé ingrediënten voor een moment voor mezelf. Daarnaast meedenkend naar een adequate oplossing voor klachten.

Ik kom een paar keer per jaar bij Margret voor een massage, dit vanwege klachten in mijn lage rug. Echt geweldig hoe Margret steeds de bron van de klachten weet te vinden en aan te pakken! Een aanrader!

Een echte vakvrouw! Margret weet wat ze doet en helpt je snel van je klachten af. Margret is een grote aanwinst voor mij en mijn man en zeker aan te bevelen aan anderen. Werkt netjes en heel schoon, is vriendelijke en komt afspraken altijd na.

De afspraak is heel prettig verlopen. Margret legt goed uit wat ze doet en waarom. De sfeer is rustig en perfect om te ontspannen. Hartelijk dank!

Margret is steun en toeverlaat in het “de baas blijven over jezelf”. Lichaam en geest in balans houden. Super!