Voetreflexzone therapie

Voetreflexzonetherapie

Ruim 3000 jaar geleden werd voetreflexzonemassage als therapie al toegepast in landen als Egypte, China en India. Men had toen al ontdekt dat via reflexpunten op o.a. de voeten, de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden.

De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, zorgt voor afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en zorgt voor balans in het meridiaanstelsel. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.

Voetreflexzonemassage is in de basis een volksgeneeskunde. Juist in onze moderne tijd is voetreflexzonemassage zo populair geworden vanwege de eenvoud en effectiviteit van deze therapievorm.

Bij het grote publiek is voetreflexzonemassage ruimschoots bekend en binnen de reguliere gezondheidszorg staat men ook steeds meer open voor doorverwijzing.

De belangrijkste reden voor de enorme hedendaagse belangstelling is echter een hele andere: namelijk de kracht van het contact maken. In de huidige westerse welvaartmaatschappij is er veel communicatie en weinig uitwisseling. Eén aanraking zegt immers meer dan duizend woorden.

Daarnaast is er nauwelijks meer tijd voor herstelmomenten. Ontspanning en genieten is geen luxe, maar een levensvoorwaarde.

Voetreflexzonemassage is een eeuwenoude methode die u op een vriendelijke manier weer in contact kan brengen met uw oorspronkelijke bioritme, waardoor lichaam en geest weer tot rust kunnen komen.

Hoe werkt voetreflexzonemassage fysiologisch?

Doordat je een prikkel geeft, komt er een betere doorbloeding voor het orgaan, een betere lymfedoorstroming en een betere energiedoorstroming. Met andere woorden met voetreflexzonemassage optimaliseer je de leefomstandigheden van de lichaamscel. De cellen kunnen de opgedane lichamelijke en psychische vervuiling dan kwijt, waardoor de voedingsstoffen makkelijker kunnen worden opgenomen.

Voetreflexzonemassage is een natuurlijke vorm van genezen die dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg. Om deze reden dient er soms overleg te zijn met de behandelende arts of specialist.

Voorafgaand aan de massage wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen.

 

voetreflexzonetherapie
Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Ik heb de massage als heel fijn en ontspannen ervaren. Voel ook echt verlichting van de pijn in mijn bovenbeen. zeker voor herhaling vatbaar. Ben erg benieuwd naar de lymfe-drainage.

Jacqueline

Na de diagnose Long-Covid ben ik in contact gekomen met Margret. Zij raadde me lymfedrainage massage aan. Na de eerste massage voelde ik al minder moeheid en minder pijn bij ademhalen. Elke behandeling erna verminderde de klachten en kreeg ik meer energie en adem. Door deze behandelingen ben ik weer mezelf geworden.

Margret is een professionele goede masseuse met een mooie praktijk. Ze is behulpzaam en denkt mee met je klachten en welke massage/therapie daarbij kan helpen. Zeker een aanrader om je weer energievoller te voelen en de spanning bij de ribben weg te halen.

Lisette

Een heerlijke zwangerschapsmassage gehad met 37 weken en 3 dagen. Wat heb ik genoten en wat ben ik ontspannen. Spijt dat ik niet eerder ben gegaan. Na de geboorte van de kleine ga ik zeker nog een keer terug.

Malou

Heerlijke massage! Margret weet altijd de pijnlijke plekken en knoopjes te vinden, een weldaad. Loop iedere keer weer ontspannen de deur uit. Margret neemt de tijd om je wensen te bespreken, er wordt goed voor je gezorgd. De praktijk is netjes en verzorgd.

Elisa

Begin juni kampte ik met een fikse scheenbeen blessure. Dankzij Margret heb ik half juli de Nijmeegse 4-daagse met succes kunnen lopen. Bedankt Margret voor de behandelingen, ondersteuning en tips.

Nency

Fijne kennismaking en een goede prettige behandeling die mij goed gedaan heeft.

Erik

Fijne ontspanningsmassage met aandacht voor mijn probleemgebieden/pijnpunten en de praktijkruimte was prima gekoeld met die hoge temperaturen buiten.

Saskia

Heb een ontspanning massage gehad. Is zeker een aanrader. Vriendelijke ontvangst. Een masseur die wist wat ze deed met grote kennis van de spieren. Ik vond het TOP.

Tjebbe

Bij de start van mijn burn-out (die volgde op een coronabesmetting) heeft Margret lymfedrainage bij me toegepast. Ik had naast de algemene burn-outklachten last gekregen van rusteloze benen en kaken die vast zaten. Ook zag ik op tegen ieder sociaal contact. Maar naar Margret mogen heb ik nooit lastig gevonden, hoe moe ik ook was. Ze is zo integer, sensitief, toegewijd en kundig. En alles op maat, al naar gelang de behoefte van mijn lichaam. Haar lymfedrainage was precies de ondersteuning die mijn lichaam nodig had.

Tanja

Ze neemt goed de tijd ervoor, waardoor je een goede uitleg krijgt over de behandeling.

Teun