Voetreflexzone therapie

Voetreflexzonetherapie

Ruim 3000 jaar geleden werd voetreflexzonemassage als therapie al toegepast in landen als Egypte, China en India. Men had toen al ontdekt dat via reflexpunten op o.a. de voeten, de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden.

De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, zorgt voor afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en zorgt voor balans in het meridiaanstelsel. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.

Voetreflexzonemassage is in de basis een volksgeneeskunde. Juist in onze moderne tijd is voetreflexzonemassage zo populair geworden vanwege de eenvoud en effectiviteit van deze therapievorm.

Bij het grote publiek is voetreflexzonemassage ruimschoots bekend en binnen de reguliere gezondheidszorg staat men ook steeds meer open voor doorverwijzing.

De belangrijkste reden voor de enorme hedendaagse belangstelling is echter een hele andere: namelijk de kracht van het contact maken. In de huidige westerse welvaartmaatschappij is er veel communicatie en weinig uitwisseling. Eén aanraking zegt immers meer dan duizend woorden.

Daarnaast is er nauwelijks meer tijd voor herstelmomenten. Ontspanning en genieten is geen luxe, maar een levensvoorwaarde.

Voetreflexzonemassage is een eeuwenoude methode die u op een vriendelijke manier weer in contact kan brengen met uw oorspronkelijke bioritme, waardoor lichaam en geest weer tot rust kunnen komen.

Hoe werkt voetreflexzonemassage fysiologisch?

Doordat je een prikkel geeft, komt er een betere doorbloeding voor het orgaan, een betere lymfedoorstroming en een betere energiedoorstroming. Met andere woorden met voetreflexzonemassage optimaliseer je de leefomstandigheden van de lichaamscel. De cellen kunnen de opgedane lichamelijke en psychische vervuiling dan kwijt, waardoor de voedingsstoffen makkelijker kunnen worden opgenomen.

Voetreflexzonemassage is een natuurlijke vorm van genezen die dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg. Om deze reden dient er soms overleg te zijn met de behandelende arts of specialist.

Voorafgaand aan de massage wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen.

 

voetreflexzonetherapie
Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Margret is professioneel, kundig en heeft een vriendelijke persoonlijkheid. Ook in coronatijd voel ik mij veilig en kan ik goed genieten van de fijne behandeling.

Margret is steun en toeverlaat in het “de baas blijven over jezelf”. Lichaam en geest in balans houden. Super!

Niet gewoon een massage, maar anticiperend op wat het lichaam en de spieren aangeven. Soms is dit heel pijnlijk, maar het voelt tijdens de behandeling en daarna vooral als een verbetering.

Rust, een goede massage. Dé ingrediënten voor een moment voor mezelf. Daarnaast meedenkend naar een adequate oplossing voor klachten.

Ik ben heel tevreden met de eerste afspraak; dat was een fijne behandeling. Margret weet na een kort overleg de vingers “op de zere plek” te leggen.

Een echte vakvrouw! Margret weet wat ze doet en helpt je snel van je klachten af. Margret is een grote aanwinst voor mij en mijn man en zeker aan te bevelen aan anderen. Werkt netjes en heel schoon, is vriendelijke en komt afspraken altijd na.

Je luistert goed naar de klachten en door de rustige behandeling is het ondanks de pijntjes toch ook heel ontspannend. Ik viel toen ik thuiskwam gewoon in slaap.

De afspraak is heel prettig verlopen. Margret legt goed uit wat ze doet en waarom. De sfeer is rustig en perfect om te ontspannen. Hartelijk dank!

Na 1 behandeling al direct veel verlichting en fijne tips meegekregen voor thuis!

Ik kom een paar keer per jaar bij Margret voor een massage, dit vanwege klachten in mijn lage rug. Echt geweldig hoe Margret steeds de bron van de klachten weet te vinden en aan te pakken! Een aanrader!