Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie

Ruim 3000 jaar geleden werd voetreflexzonemassage als therapie al toegepast in landen als Egypte, China en India. Men had toen al ontdekt dat via reflexpunten op o.a. de voeten, de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden.

De stimulatie van de reflexpunten geeft in de corresponderende organen en weefsels een betere doorbloeding, zorgt voor afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en zorgt voor balans in het meridiaanstelsel. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam ingeschakeld. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel.

Voetreflexzonemassage is in de basis een volksgeneeskunde. Juist in onze moderne tijd is voetreflexzonemassage zo populair geworden vanwege de eenvoud en effectiviteit van deze therapievorm.

Bij het grote publiek is voetreflexzonemassage ruimschoots bekend en binnen de reguliere gezondheidszorg staat men ook steeds meer open voor doorverwijzing.

De belangrijkste reden voor de enorme hedendaagse belangstelling is echter een hele andere: namelijk de kracht van het contact maken. In de huidige westerse welvaartmaatschappij is er veel communicatie en weinig uitwisseling. Eén aanraking zegt immers meer dan duizend woorden.

Daarnaast is er nauwelijks meer tijd voor herstelmomenten. Ontspanning en genieten is geen luxe, maar een levensvoorwaarde.

Voetreflexzonemassage is een eeuwenoude methode die u op een vriendelijke manier weer in contact kan brengen met uw oorspronkelijke bioritme, waardoor lichaam en geest weer tot rust kunnen komen.

Hoe werkt voetreflexzonemassage fysiologisch?

Doordat je een prikkel geeft, komt er een betere doorbloeding voor het orgaan, een betere lymfedoorstroming en een betere energiedoorstroming. Met andere woorden met voetreflexzonemassage optimaliseer je de leefomstandigheden van de lichaamscel. De cellen kunnen de opgedane lichamelijke en psychische vervuiling dan kwijt, waardoor de voedingsstoffen makkelijker kunnen worden opgenomen.

Voetreflexzonemassage is een natuurlijke vorm van genezen die dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg. Om deze reden dient er soms overleg te zijn met de behandelende arts of specialist.

Voorafgaand aan de massage wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen.

 

voetreflexzonetherapie
Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Vriendelijk ontvangst, en de massagetafel is zeer comfortabel. De sportmassage was goed.

Ik kon snel terecht, er heerst een professionele sfeer in de praktijk en ik werd op een prettige manier geholpen. Ik zou anderen deze praktijk ook zeker aanraden!

Ik voel me altijd heerlijk ontspannen als ik naar huis ga. En kijk iedere maand uit naar de goede massage.

Margret weet precies waar de pijnpunten zitten en weet mijn klachten goed te verhelpen. Ik ben zeer tevreden!

Ik vond de behandeling heerlijk en voel nu al na een keer heel wat verbetering in mijn nek en de hoofdpijn is verdwenen. Het is misschien raar maar ook mijn zicht is veel helderder dan voorheen. Ik verheug me al op de volgende behandeling. Margret weet de juiste plekken aan te pakken die mijn hevige nekklachten veroorzaken. Normaal ben ik bij alles wat ik doe aan het denken maar bij Margret had ik echt even 30 minuten een leeg hoofd. Bedankt Margret en tot volgende week!

De behandeling wordt altijd met veel aandacht en inlevingsvermogen gestart. Ga telkens weer met veel energie naar buiten. Echt top!

Hallo, ben vandaag geweest en merk nu al dat mijn rug, schouders en nek een stuk losser is. Het zat helemaal vast door veel stress en werkhouding. Moet nog wel een paar x heen voordat het helemaal los is maar dat heb ik er graag voor over. Als het helemaal los is dan is het Heerlijk!! Margret is heel aardig en ik vind het fijn om er weer heen te gaan...

In een heerlijke sfeervolle ruimte werd ik zeer deskundig gemasseerd naar aanleiding van mijn klachten. Het fijne is dat de massage uitgebreider was dan waar ik mijn klachten heb.

Ik vond de behandeling heel fijn en heb hier een goed gevoel over. Je bent zeer deskundig en vol passie!

Prettige omgeving, fijn contact en duidelijke uitleg over wat de bedoeling is en wat ik kan verwachten evt.

De ontspanningsmassage was precies wat ik nodig had! Zeer prettige ruimte, lekker warm. Een fijn intake gesprek wat mij direct op m'n gemak stelde.