Vlindermassage

Vlindermassage

Vlindermassage is een zachte en subtiele massage van de rug die diep inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Deze massage zorgt niet alleen voor een diepe ontspanning. De balans in het lichaam wordt hersteld en blokkades en oude spanningen vloeien weg.

Bij deze massagevorm worden dezelfde bewegingen steeds herhaald dmv een zeer lichte aanraking op de wervelkolom en op twee lijnen (blaasmeridiaan) naast de wervelkolom. De zachte aanraking en het repetitieve karakter zorgen voor een diepe ontspanning.

De wervelkolom is een belangrijk centrum in ons lichaam, waar alle zenuwbanen samenkomen. Het prikkelen van deze zenuwbanen is het doel van de Vlindermassage. Deze prikkelingen zorgen voor harmonie en balans tussen lichaam en geest.

Door de beweging over de wervelkolom en de blaasmeridiaan wordt het gehele zenuwstelsel geraakt. De daarmee verbonden organen gaan hierdoor beter functioneren.

De blaasmeridiaan is met haar 67 punten de langste en meest aan de oppervlakte gelegen meridiaan. Via deze meridiaan worden losgekomen spanningen en afvalstoffen afgevoerd.

Vlindermassage kan een op zichzelf staande behandeling zijn, maar ook ingepast worden in andere massagevormen en behandelingen.

Door het prikkelen van de zenuwbanen en de blaasmeridaan kunnen de volgende voordelen worden behaald:

  • Anatomische functie van bijbehorende organen verbeterd
  • Spanning in je lichaam leren herkennen
  • Geeft rust, veiligheid en geborgenheid
  • Emoties weer in balans brengen
  • Zeer geschikt voor kinderen
  • Loslaten van spierspanning
  • (Angst)fobie verminderen
  • Incontinentie opheffen
  • Vermindert stress
  • Verlicht pijn

“Voel je licht als een veertje en vrij als een vlinder”

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Heerlijke massage! Margret weet altijd de pijnlijke plekken en knoopjes te vinden, een weldaad. Loop iedere keer weer ontspannen de deur uit. Margret neemt de tijd om je wensen te bespreken, er wordt goed voor je gezorgd. De praktijk is netjes en verzorgd.

Elisa

Fijne kennismaking en een goede prettige behandeling die mij goed gedaan heeft.

Erik

Een heerlijke zwangerschapsmassage gehad met 37 weken en 3 dagen. Wat heb ik genoten en wat ben ik ontspannen. Spijt dat ik niet eerder ben gegaan. Na de geboorte van de kleine ga ik zeker nog een keer terug.

Malou

Na de diagnose Long-Covid ben ik in contact gekomen met Margret. Zij raadde me lymfedrainage massage aan. Na de eerste massage voelde ik al minder moeheid en minder pijn bij ademhalen. Elke behandeling erna verminderde de klachten en kreeg ik meer energie en adem. Door deze behandelingen ben ik weer mezelf geworden.

Margret is een professionele goede masseuse met een mooie praktijk. Ze is behulpzaam en denkt mee met je klachten en welke massage/therapie daarbij kan helpen. Zeker een aanrader om je weer energievoller te voelen en de spanning bij de ribben weg te halen.

Lisette

Heb een ontspanning massage gehad. Is zeker een aanrader. Vriendelijke ontvangst. Een masseur die wist wat ze deed met grote kennis van de spieren. Ik vond het TOP.

Tjebbe

Bij de start van mijn burn-out (die volgde op een coronabesmetting) heeft Margret lymfedrainage bij me toegepast. Ik had naast de algemene burn-outklachten last gekregen van rusteloze benen en kaken die vast zaten. Ook zag ik op tegen ieder sociaal contact. Maar naar Margret mogen heb ik nooit lastig gevonden, hoe moe ik ook was. Ze is zo integer, sensitief, toegewijd en kundig. En alles op maat, al naar gelang de behoefte van mijn lichaam. Haar lymfedrainage was precies de ondersteuning die mijn lichaam nodig had.

Tanja

Ze neemt goed de tijd ervoor, waardoor je een goede uitleg krijgt over de behandeling.

Teun

Fijne ontspanningsmassage met aandacht voor mijn probleemgebieden/pijnpunten en de praktijkruimte was prima gekoeld met die hoge temperaturen buiten.

Saskia

Begin juni kampte ik met een fikse scheenbeen blessure. Dankzij Margret heb ik half juli de Nijmeegse 4-daagse met succes kunnen lopen. Bedankt Margret voor de behandelingen, ondersteuning en tips.

Nency

Ik heb de massage als heel fijn en ontspannen ervaren. Voel ook echt verlichting van de pijn in mijn bovenbeen. zeker voor herhaling vatbaar. Ben erg benieuwd naar de lymfe-drainage.

Jacqueline