Vlindermassage

Vlindermassage

Vlindermassage is een zachte en subtiele massage van de rug die diep inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Deze massage zorgt niet alleen voor een diepe ontspanning. De balans in het lichaam wordt hersteld en blokkades en oude spanningen vloeien weg.

Bij deze massagevorm worden dezelfde bewegingen steeds herhaald dmv een zeer lichte aanraking op de wervelkolom en op twee lijnen (blaasmeridiaan) naast de wervelkolom. De zachte aanraking en het repetitieve karakter zorgen voor een diepe ontspanning.

De wervelkolom is een belangrijk centrum in ons lichaam, waar alle zenuwbanen samenkomen. Het prikkelen van deze zenuwbanen is het doel van de Vlindermassage. Deze prikkelingen zorgen voor harmonie en balans tussen lichaam en geest.

Door de beweging over de wervelkolom en de blaasmeridiaan wordt het gehele zenuwstelsel geraakt. De daarmee verbonden organen gaan hierdoor beter functioneren.

De blaasmeridiaan is met haar 67 punten de langste en meest aan de oppervlakte gelegen meridiaan. Via deze meridiaan worden losgekomen spanningen en afvalstoffen afgevoerd.

Vlindermassage kan een op zichzelf staande behandeling zijn, maar ook ingepast worden in andere massagevormen en behandelingen.

Door het prikkelen van de zenuwbanen en de blaasmeridaan kunnen de volgende voordelen worden behaald:

  • Anatomische functie van bijbehorende organen verbeterd
  • Spanning in je lichaam leren herkennen
  • Geeft rust, veiligheid en geborgenheid
  • Emoties weer in balans brengen
  • Zeer geschikt voor kinderen
  • Loslaten van spierspanning
  • (Angst)fobie verminderen
  • Incontinentie opheffen
  • Vermindert stress
  • Verlicht pijn

“Voel je licht als een veertje en vrij als een vlinder”

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Ik kom een paar keer per jaar bij Margret voor een massage, dit vanwege klachten in mijn lage rug. Echt geweldig hoe Margret steeds de bron van de klachten weet te vinden en aan te pakken! Een aanrader!

Niet gewoon een massage, maar anticiperend op wat het lichaam en de spieren aangeven. Soms is dit heel pijnlijk, maar het voelt tijdens de behandeling en daarna vooral als een verbetering.

Margret is professioneel, kundig en heeft een vriendelijke persoonlijkheid. Ook in coronatijd voel ik mij veilig en kan ik goed genieten van de fijne behandeling.

Rust, een goede massage. Dé ingrediënten voor een moment voor mezelf. Daarnaast meedenkend naar een adequate oplossing voor klachten.

Margret is steun en toeverlaat in het “de baas blijven over jezelf”. Lichaam en geest in balans houden. Super!

Je luistert goed naar de klachten en door de rustige behandeling is het ondanks de pijntjes toch ook heel ontspannend. Ik viel toen ik thuiskwam gewoon in slaap.

Na 1 behandeling al direct veel verlichting en fijne tips meegekregen voor thuis!

De afspraak is heel prettig verlopen. Margret legt goed uit wat ze doet en waarom. De sfeer is rustig en perfect om te ontspannen. Hartelijk dank!

Ik ben heel tevreden met de eerste afspraak; dat was een fijne behandeling. Margret weet na een kort overleg de vingers “op de zere plek” te leggen.

Een echte vakvrouw! Margret weet wat ze doet en helpt je snel van je klachten af. Margret is een grote aanwinst voor mij en mijn man en zeker aan te bevelen aan anderen. Werkt netjes en heel schoon, is vriendelijke en komt afspraken altijd na.