Triggerpoint therapie

Triggerpoint Therapie

Triggerpoint therapie biedt vaak in luttele minuten verlichting. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurige chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk verbetering geven.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of chemische stoffen.

Het menselijk lichaam bouwt de triggerpoints dus willekeurig en onwillekeurig op, dit wil dus zeggen dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft, maar daar niet altijd last van hoeft te hebben. Dit heeft te maken met actieve triggerpoints (pijnpunten), en latente triggerpoints (slapende, dus niet actieve triggerpoints).

Een voorbeeld hiervan is: een latente triggerpoint in de nek kan door een kop-staart botsing een actieve triggerpoint worden met de daarbij behorende klachten in een nabij gelegen gebied (hoofd/arm).

Door Triggerpoint therapie, het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren, kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.

Waarom Triggerpoint therapie?

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nekpijn (met uitstralingspijn in hoofd), schouderpijn (met uitstralingspijn in de schoudergordel en arm) en rugpijn (met uitstralingspijn in been) zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd; ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Er zijn tegenwoordig veel mensen met onverklaarbare pijnen, (hiermee wordt bedoeld dat deze mensen pijn hebben die niet verklaard kunnen worden door artsen, neurologen of andere deskundigen). Dit kan dan te maken hebben met actieve triggerpoints, die in een bepaald deel van het lichaam een uitstralingspijn veroorzaken.

Bij Triggerpoint therapie wordt weinig gemasseerd, maar is de behandeling gericht op het deactiveren van triggerpoints. Daarnaast leert u van mij hoe u zelf de triggerpoints kunt behandelen.

Voorafgaand aan de massage wordt een korte anamnese afgenomen.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

De afspraak is heel prettig verlopen. Margret legt goed uit wat ze doet en waarom. De sfeer is rustig en perfect om te ontspannen. Hartelijk dank!

Margret is professioneel, kundig en heeft een vriendelijke persoonlijkheid. Ook in coronatijd voel ik mij veilig en kan ik goed genieten van de fijne behandeling.

Ik ben heel tevreden met de eerste afspraak; dat was een fijne behandeling. Margret weet na een kort overleg de vingers “op de zere plek” te leggen.

Rust, een goede massage. Dé ingrediënten voor een moment voor mezelf. Daarnaast meedenkend naar een adequate oplossing voor klachten.

Margret is steun en toeverlaat in het “de baas blijven over jezelf”. Lichaam en geest in balans houden. Super!

Na 1 behandeling al direct veel verlichting en fijne tips meegekregen voor thuis!

Een echte vakvrouw! Margret weet wat ze doet en helpt je snel van je klachten af. Margret is een grote aanwinst voor mij en mijn man en zeker aan te bevelen aan anderen. Werkt netjes en heel schoon, is vriendelijke en komt afspraken altijd na.

Niet gewoon een massage, maar anticiperend op wat het lichaam en de spieren aangeven. Soms is dit heel pijnlijk, maar het voelt tijdens de behandeling en daarna vooral als een verbetering.

Je luistert goed naar de klachten en door de rustige behandeling is het ondanks de pijntjes toch ook heel ontspannend. Ik viel toen ik thuiskwam gewoon in slaap.

Ik kom een paar keer per jaar bij Margret voor een massage, dit vanwege klachten in mijn lage rug. Echt geweldig hoe Margret steeds de bron van de klachten weet te vinden en aan te pakken! Een aanrader!