Triggerpoint en Fascia Release therapie

Triggerpoint en Fascia Release therapie

Triggerpoint therapie biedt vaak in luttele minuten verlichting. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurige chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk verbetering geven.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder stress, overbelasting, trauma, alcohol of chemische stoffen.

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nekpijn (met uitstralingspijn in hoofd), schouderpijn (met uitstralingspijn in de schoudergordel en arm) en rugpijn (met uitstralingspijn in been) zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd; ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Er zijn tegenwoordig veel mensen met onverklaarbare pijnen, (hiermee wordt bedoeld dat deze mensen pijn hebben die niet verklaard kunnen worden door artsen, neurologen of andere deskundigen). Dit kan dan te maken hebben met actieve triggerpoints, die in een bepaald deel van het lichaam een uitstralingspijn veroorzaken.

Bij Triggerpoint therapie wordt weinig gemasseerd, maar is de behandeling gericht op het deactiveren van triggerpoints. Daarnaast leert u van mij hoe u zelf de triggerpoints kunt behandelen.

Fascia Release therapie wordt door velen ervaren als bevrijdend!

Fascia (bindweefsel) is een dun vlies dat elk orgaan, elke spier, elke zenuw, elk bloedvat en elk bot omhult, doordringt en met elkaar verbindt. Fascia beschermt, ondersteunt, is een schokdemper, geeft vorm aan en dient als communicatiesysteem voor het lichaam. Het maakt beweeglijkheid van spieren ten opzichte van elkaar mogelijk. Zonder dit bindweefsel zou ons skelet helemaal in elkaar zakken.

Maar fascia kan ook bewegingsbeperkingen veroorzaken na bijvoorbeeld een trauma, verkeerde belasting, operatie, ontsteking, onverwerkte emoties, slechte houding en gebrek aan beweging. Het bindweefsel verdikt of verkleeft dan op een bepaalde plek waardoor de elasticiteit afneemt en daardoor pijn en/of stijfheid klachten optreedt.

Wanneer fascia wordt belemmerd heeft dit niet alleen effect op de spieren en gewrichten, maar op de algehele gezondheid. Fascia kan veranderen in een strak pantser dat het lichaam wil beschermen, maar eigenlijk juist meer ellende veroorzaakt.
Dit is echter goed te behandelen met Fascia Release therapie.

Het releasen van de fascia en het deactiveren van triggerpoints wordt heel vaak in de behandeling gecombineerd.

Voorafgaand aan de behandeling wordt een anamnese afgenomen.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Bij de start van mijn burn-out (die volgde op een coronabesmetting) heeft Margret lymfedrainage bij me toegepast. Ik had naast de algemene burn-outklachten last gekregen van rusteloze benen en kaken die vast zaten. Ook zag ik op tegen ieder sociaal contact. Maar naar Margret mogen heb ik nooit lastig gevonden, hoe moe ik ook was. Ze is zo integer, sensitief, toegewijd en kundig. En alles op maat, al naar gelang de behoefte van mijn lichaam. Haar lymfedrainage was precies de ondersteuning die mijn lichaam nodig had.

Tanja

Een heerlijke zwangerschapsmassage gehad met 37 weken en 3 dagen. Wat heb ik genoten en wat ben ik ontspannen. Spijt dat ik niet eerder ben gegaan. Na de geboorte van de kleine ga ik zeker nog een keer terug.

Malou

Fijne kennismaking en een goede prettige behandeling die mij goed gedaan heeft.

Erik

Heb een ontspanning massage gehad. Is zeker een aanrader. Vriendelijke ontvangst. Een masseur die wist wat ze deed met grote kennis van de spieren. Ik vond het TOP.

Tjebbe

Begin juni kampte ik met een fikse scheenbeen blessure. Dankzij Margret heb ik half juli de Nijmeegse 4-daagse met succes kunnen lopen. Bedankt Margret voor de behandelingen, ondersteuning en tips.

Nency

Ze neemt goed de tijd ervoor, waardoor je een goede uitleg krijgt over de behandeling.

Teun

Na de diagnose Long-Covid ben ik in contact gekomen met Margret. Zij raadde me lymfedrainage massage aan. Na de eerste massage voelde ik al minder moeheid en minder pijn bij ademhalen. Elke behandeling erna verminderde de klachten en kreeg ik meer energie en adem. Door deze behandelingen ben ik weer mezelf geworden.

Margret is een professionele goede masseuse met een mooie praktijk. Ze is behulpzaam en denkt mee met je klachten en welke massage/therapie daarbij kan helpen. Zeker een aanrader om je weer energievoller te voelen en de spanning bij de ribben weg te halen.

Lisette

Ik heb de massage als heel fijn en ontspannen ervaren. Voel ook echt verlichting van de pijn in mijn bovenbeen. zeker voor herhaling vatbaar. Ben erg benieuwd naar de lymfe-drainage.

Jacqueline

Fijne ontspanningsmassage met aandacht voor mijn probleemgebieden/pijnpunten en de praktijkruimte was prima gekoeld met die hoge temperaturen buiten.

Saskia

Heerlijke massage! Margret weet altijd de pijnlijke plekken en knoopjes te vinden, een weldaad. Loop iedere keer weer ontspannen de deur uit. Margret neemt de tijd om je wensen te bespreken, er wordt goed voor je gezorgd. De praktijk is netjes en verzorgd.

Elisa