Triggerpointmassage

Triggerpointmassage

Triggerpointmassage biedt vaak in luttele minuten verlichting. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurige chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijk verbetering geven.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of chemische stoffen.

Het menselijk lichaam bouwt de triggerpoints dus willekeurig en onwillekeurig op, dit wil dus zeggen dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft, maar daar niet altijd last van hoeft te hebben. Dit heeft te maken met actieve triggerpoints (pijnpunten), en latente triggerpoints (slapende, dus niet actieve triggerpoints).

Een voorbeeld hiervan is: een latente triggerpoint in de nek kan door een kop-staart botsing een actieve triggerpoint worden met de daarbij behorende klachten in een nabij gelegen gebied (hoofd/arm).

Door Triggerpointmassage, het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren, kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.

Waarom triggerpointmassage?

Regelmatig terugkerende hoofdpijn, maar ook nekpijn (met uitstralingspijn in hoofd), schouderpijn (met uitstralingspijn in de schoudergordel en arm) en rugpijn (met uitstralingspijn in been) zijn lastige ongemakken. Veel mensen hebben zich erbij neergelegd; ze gaan vroeg naar bed, nemen een warm bad of slikken een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints, hypergevoelige plekjes in het spierweefsel.

Er zijn tegenwoordig veel mensen met onverklaarbare pijnen, (hiermee wordt bedoeld dat deze mensen pijn hebben die niet verklaard kunnen worden door artsen, neurologen of andere deskundigen). Dit kan dan te maken hebben met actieve triggerpoints, die in een bepaald deel van het lichaam een uitstralingspijn veroorzaken.

Triggerpointmassage wordt door mij, indien gewenst, gecombineerd met en geïntegreerd in de behandeling Sportmassage.

Voorafgaand aan de massage wordt een korte anamnese afgenomen.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

De ontspanningsmassage was precies wat ik nodig had! Zeer prettige ruimte, lekker warm. Een fijn intake gesprek wat mij direct op m'n gemak stelde.

Ik kon snel terecht, er heerst een professionele sfeer in de praktijk en ik werd op een prettige manier geholpen. Ik zou anderen deze praktijk ook zeker aanraden!

Margret weet precies waar de pijnpunten zitten en weet mijn klachten goed te verhelpen. Ik ben zeer tevreden!

Ik vond de behandeling heerlijk en voel nu al na een keer heel wat verbetering in mijn nek en de hoofdpijn is verdwenen. Het is misschien raar maar ook mijn zicht is veel helderder dan voorheen. Ik verheug me al op de volgende behandeling. Margret weet de juiste plekken aan te pakken die mijn hevige nekklachten veroorzaken. Normaal ben ik bij alles wat ik doe aan het denken maar bij Margret had ik echt even 30 minuten een leeg hoofd. Bedankt Margret en tot volgende week!

Prettige omgeving, fijn contact en duidelijke uitleg over wat de bedoeling is en wat ik kan verwachten evt.

De behandeling wordt altijd met veel aandacht en inlevingsvermogen gestart. Ga telkens weer met veel energie naar buiten. Echt top!

Het was een heerlijke massage. Ik kon me goed ontspannen maar toch was het ook een stevige massage.

In een heerlijke sfeervolle ruimte werd ik zeer deskundig gemasseerd naar aanleiding van mijn klachten. Het fijne is dat de massage uitgebreider was dan waar ik mijn klachten heb.

Hallo, ben vandaag geweest en merk nu al dat mijn rug, schouders en nek een stuk losser is. Het zat helemaal vast door veel stress en werkhouding. Moet nog wel een paar x heen voordat het helemaal los is maar dat heb ik er graag voor over. Als het helemaal los is dan is het Heerlijk!! Margret is heel aardig en ik vind het fijn om er weer heen te gaan...

Ik voel me altijd heerlijk ontspannen als ik naar huis ga. En kijk iedere maand uit naar de goede massage.

Vriendelijk ontvangst, en de massagetafel is zeer comfortabel. De sportmassage was goed.