Sportmassage

Sportmassage & Blessurepreventie

Sportmassage draagt bij aan een effectieve training en betere sportprestaties. Het voorkomt blessures en bevordert herstel. Sportmassage verbetert de doorbloeding en stofwisseling in de spieren, zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de circulatie wordt verbeterd. Gevolg: een aanzienlijk sneller herstel na inspanning en een vermindering van spierpijn en vermoeidheid. Hierdoor kan de sporter de volgende training/wedstrijd met een zelfde of verhoogd niveau aanvangen .

Zwaar werk, werk waarbij je langdurig in dezelfde houding zit en repeterende werkzaamheden kunnen een enorme belasting zijn voor je spieren. Daarom is sportmassage ook voor niet sporters erg zinvol.
Er kunnen heel wat redenen zijn die je dwingen je lichamelijke activiteiten (tijdelijk) te beperken of te stoppen. Een (stevige) massage houdt je spieren dan in conditie.

Blessurepreventie is het gezonde lichaam gezond houden. Overbelasting door sport of werk sluipt er vaak langzaam in. Er is nog geen duidelijke blessure, maar de eerste ‘signalen’ zijn er wel. Vaak worden deze signalen niet of nauwelijks onderkend. Daarom is het heel belangrijk om je spieren regelmatig te laten masseren en niet alleen wanneer er al klachten zijn. De ervaring leert dat men veel te lang wacht alvorens actie te ondernemen, met als gevolg:

– prestatiedaling
– langzamer herstel
– slecht slapen
– hoofdpijn
– RSI achtige klachten
– ziek worden
– en andere (ernstige) lichamelijke klachten

Voorafgaand aan de massage wordt een korte anamnese afgenomen.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

In een heerlijke sfeervolle ruimte werd ik zeer deskundig gemasseerd naar aanleiding van mijn klachten. Het fijne is dat de massage uitgebreider was dan waar ik mijn klachten heb.

Ik kon snel terecht, er heerst een professionele sfeer in de praktijk en ik werd op een prettige manier geholpen. Ik zou anderen deze praktijk ook zeker aanraden!

Hallo, ben vandaag geweest en merk nu al dat mijn rug, schouders en nek een stuk losser is. Het zat helemaal vast door veel stress en werkhouding. Moet nog wel een paar x heen voordat het helemaal los is maar dat heb ik er graag voor over. Als het helemaal los is dan is het Heerlijk!! Margret is heel aardig en ik vind het fijn om er weer heen te gaan...

De ontspanningsmassage was precies wat ik nodig had! Zeer prettige ruimte, lekker warm. Een fijn intake gesprek wat mij direct op m'n gemak stelde.

De behandeling wordt altijd met veel aandacht en inlevingsvermogen gestart. Ga telkens weer met veel energie naar buiten. Echt top!

Ik voel me altijd heerlijk ontspannen als ik naar huis ga. En kijk iedere maand uit naar de goede massage.

Vriendelijk ontvangst, en de massagetafel is zeer comfortabel. De sportmassage was goed.

Ik vond de behandeling heel goed. Je pakte mijn probleem gebieden op mijn onderrug en schouders goed aan. Zelfs mijn hoofd kreeg een zachte nabehandeling. Ik ben dik tevreden!

Margret weet precies waar de pijnpunten zitten en weet mijn klachten goed te verhelpen. Ik ben zeer tevreden!

Ik vond de behandeling heerlijk en voel nu al na een keer heel wat verbetering in mijn nek en de hoofdpijn is verdwenen. Het is misschien raar maar ook mijn zicht is veel helderder dan voorheen. Ik verheug me al op de volgende behandeling. Margret weet de juiste plekken aan te pakken die mijn hevige nekklachten veroorzaken. Normaal ben ik bij alles wat ik doe aan het denken maar bij Margret had ik echt even 30 minuten een leeg hoofd. Bedankt Margret en tot volgende week!

Prettige omgeving, fijn contact en duidelijke uitleg over wat de bedoeling is en wat ik kan verwachten evt.