Sportmassage

Sportmassage & Blessurepreventie

Sportmassage draagt bij aan een effectieve training en betere sportprestaties. Het voorkomt blessures en bevordert herstel. Sportmassage verbetert de doorbloeding en stofwisseling in de spieren, zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de circulatie wordt verbeterd. Gevolg: een aanzienlijk sneller herstel na inspanning en een vermindering van spierpijn en vermoeidheid. Hierdoor kan de sporter de volgende training/wedstrijd met een zelfde of verhoogd niveau aanvangen .

Zwaar werk, werk waarbij je langdurig in dezelfde houding zit en repeterende werkzaamheden kunnen een enorme belasting zijn voor je spieren. Daarom is sportmassage ook voor niet sporters erg zinvol.
Er kunnen heel wat redenen zijn die je dwingen je lichamelijke activiteiten (tijdelijk) te beperken of te stoppen. Een (stevige) massage houdt je spieren dan in conditie.

Blessurepreventie is het gezonde lichaam gezond houden. Overbelasting sluipt vaak langzaam in. Er is nog geen duidelijke blessure, maar de eerste ‘signalen’ zijn er wel. Vaak worden deze signalen niet of nauwelijks onderkend. Onderzoek van spieren en gewrichten, advies, massage, herstelbevorderende oefeningen zijn hier dan op zijn plaats en kunnen blessures voorkomen.

De signalen zijn:

– prestatiedaling
– hogere rustpols
– lichamelijke klachten
– gewichtsvermindering
– ziek worden
– hogere bloeddruk
– slechte eetlust
– langzamer herstel
– slecht slapen
– menstruatiestoornissen

Wanneer er toch een (lichte) blessure is ontstaan, is (relatieve) rust noodzakelijk en moet recidivering worden voorkomen. Dit laatste door de belasting aan te passen aan de belastbaarheid van de sporter. Of de belastbaarheid verhogen door middel van een preventieve bandage.

Voorafgaand aan de massage wordt een korte anamnese afgenomen.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Ik had veel last van mijn arm, met name bij het muziek maken. Margret heeft mij een aantal keer Sportmassage gegeven, waarbij ze ook de Triggerpoints heeft behandeld. Mijn klachten zijn verholpen, maar nu kom ik maandelijks voor onderhoud bij haar.

En dat bevalt me heel goed.

Mevr. Prins, 72

Eindelijk geen pijn meer, meer energie en mobieler.

Op aanraden van een vriendin kwam ik bij Margret de Groot terecht. Zij heeft mij manuele lymfe drainage gegeven. Ik had veel pijn in mijn benen en kon slecht lopen. Hiervoor was ik al bij de huisarts geweest en een manuele therapeut bezocht. Dat mocht niet baten. 's Nachts kon ik niet slapen. Mijn kleinkind kon ik niet optillen vanwege stramme en gevoelige armen en handen.

Na de 1e behandeling heb ik veel pijn aan mijn benen gehad en hoofdpijn en ik heb veel geslapen. Na de 2e behandeling heb ik een dag geen pijn gehad, daarna een zeurende pijn. Ik loop al beter en mijn urine is niet meer bruin, maar geel.

Na de 3e behandeling heb ik bijna geen pijn meer aan mijn benen en slaap ik veel beter. Heb nog wel hete voeten 's nachts. Na de 4e behandeling zijn mijn benen, armen en handen flexibeler, mobieler en ik heb geen pijn meer. Ook 's nachts slaap ik weer goed en mijn urine en ontlasting zijn weer normaal.

Wanneer ik voor de 5e behandeling bij Margret kom zeg ik dat dit de laatste keer zal zijn. Het gaat goed met me en ik kan haar wel zoenen. Zo blij ben ik!

Mevr. Van den Bos, 70

Ik kom al enige tijd voor Sportmassage bij Margret. Tijdens de massage kreeg ik pijn in mijn kaak. Deze pijn werd zo hinderlijk dat ik het aan Margret vertelde. Ik vertelde ook dat ik hier al enige tijd last van had en onder behandeling was geweest bij de tandarts. Maar de tandarts kon geen oorzaak vinden.

Margret ontdekte een triggerpoint in mijn hals en zij heeft deze behandeld. De kaakpijn verdween. Nu kan ik weer eten zonder pijn.

Agaath, 68

Al enige jaren kom ik bij Margret voor Sportmassage en Triggerpointmassage omdat ik zeer zware krachttraining heb gedaan en daarnaast zwaar werk deed en doe.

Dus mijn spieren kunnen wel wat onderhoud gebruiken. Na zo'n behandeling kan ik er weer even tegen.

Ger, 34

Door mijn werkzaamheden had ik een dikke elleboog gekregen, deze was gevuld met vocht. Het was ook pijnlijk en ik kon daardoor mijn arm niet buigen.

Margret heeft mij een aantal behandelingen van Lymfe drainage gegeven en steeds na afloop een tape op mijn elleboog gedaan. De dag na de eerste behandeling was de pijn weg.  De hoeveelheid vocht werd ook snel minder.

Onlangs heeft Margret preventief een tape op mijn elleboog gedaan, omdat ik weer dezelfde repeterende werkzaamheden zou gaan doen. Ik heb geen klachten gekregen.

John, 53

Na een verdrietige periode en een groot verlies was ik op zoek naar balans in mijn lichaam en mijn leven. Via internet vond ik Massagepraktijk Margret de Groot. Na de anamnese adviseerde Margret mij Manuele Lymfe drainage.

Mijn ervaring is zeer positief en ik heb er zeker baat bij gehad. Ik voel me meer in balans en fitter, zowel lichamelijk als geestelijk. Haar benadering en omgang was ook erg prettig en vriendelijk wat voor mij persoonlijk erg belangrijk is als ik iets nieuws ga proberen.

Al met al een goede en fijne ervaring dus.

Helene, 50