Sportmassage

Sportmassage & Blessurepreventie

Sportmassage draagt bij aan een effectieve training en betere sportprestaties. Het voorkomt blessures en bevordert herstel. Sportmassage verbetert de doorbloeding en stofwisseling in de spieren, zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de circulatie wordt verbeterd. Gevolg: een aanzienlijk sneller herstel na inspanning en een vermindering van spierpijn en vermoeidheid. Hierdoor kan de sporter de volgende training/wedstrijd met een zelfde of verhoogd niveau aanvangen .

Misverstand: veel mensen denken dat sportmassage alleen voor sporters is, dat is een misverstand!

Zwaar werk, werk waarbij je langdurig in dezelfde houding zit en repeterende werkzaamheden kunnen een enorme belasting zijn voor je spieren. Daarom is sportmassage ook voor niet sporters erg zinvol.
Er kunnen heel wat redenen zijn die je dwingen je lichamelijke activiteiten (tijdelijk) te beperken of te stoppen. Een (stevige) massage houdt je spieren dan in conditie.

Blessurepreventie is het gezonde lichaam gezond houden. Overbelasting door sport of werk sluipt er vaak langzaam in. Er is nog geen duidelijke blessure, maar de eerste ‘signalen’ zijn er wel. Vaak worden deze signalen niet of nauwelijks onderkend. Daarom is het heel belangrijk om je spieren regelmatig te laten masseren en niet alleen wanneer er al klachten zijn. De ervaring leert dat men veel te lang wacht alvorens actie te ondernemen, met als gevolg:

– prestatiedaling
– langzamer herstel
– slecht slapen
– hoofdpijn
– RSI achtige klachten
– ziek worden
– en andere (ernstige) lichamelijke klachten

Voorafgaand aan de massage wordt een korte anamnese afgenomen.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Niet gewoon een massage, maar anticiperend op wat het lichaam en de spieren aangeven. Soms is dit heel pijnlijk, maar het voelt tijdens de behandeling en daarna vooral als een verbetering.

Ik ben heel tevreden met de eerste afspraak; dat was een fijne behandeling. Margret weet na een kort overleg de vingers “op de zere plek” te leggen.

Je luistert goed naar de klachten en door de rustige behandeling is het ondanks de pijntjes toch ook heel ontspannend. Ik viel toen ik thuiskwam gewoon in slaap.

Na 1 behandeling al direct veel verlichting en fijne tips meegekregen voor thuis!

Margret is professioneel, kundig en heeft een vriendelijke persoonlijkheid. Ook in coronatijd voel ik mij veilig en kan ik goed genieten van de fijne behandeling.

Een echte vakvrouw! Margret weet wat ze doet en helpt je snel van je klachten af. Margret is een grote aanwinst voor mij en mijn man en zeker aan te bevelen aan anderen. Werkt netjes en heel schoon, is vriendelijke en komt afspraken altijd na.

Ik kom een paar keer per jaar bij Margret voor een massage, dit vanwege klachten in mijn lage rug. Echt geweldig hoe Margret steeds de bron van de klachten weet te vinden en aan te pakken! Een aanrader!

Rust, een goede massage. Dé ingrediënten voor een moment voor mezelf. Daarnaast meedenkend naar een adequate oplossing voor klachten.

De afspraak is heel prettig verlopen. Margret legt goed uit wat ze doet en waarom. De sfeer is rustig en perfect om te ontspannen. Hartelijk dank!

Margret is steun en toeverlaat in het “de baas blijven over jezelf”. Lichaam en geest in balans houden. Super!