Massage en kanker

Massage en kanker

Om mensen met kanker op de juiste manier te masseren en ondersteunen, heb ik de cursus “Massage en kanker” gevolgd. Op deze manier kan ik iets voor hen betekenen.

Uit onderzoeken is gebleken dat massage bij mensen met kanker een duidelijk positief effect heeft op het algemeen welbevinden. In wat voor stadium dan ook, het hebben van de ziekte kanker brengt veel spanning en ongemak met zich mee. Ontspanning door middel van massage is voor iedereen prettig en in het bijzonder voor mensen met kanker.

Massage kan een positieve invloed hebben op o.a.:

  • pijn en angst
  • misselijkheid en braken
  • vermoeidheid
  • slapeloosheid
  • zelfvertrouwen en
  • kwaliteit van leven.

Wij horen hoe deze mensen weer contact met hun lichaam ervaren, men voelt zich “heel”.
Na aanpassing van de massage-technieken op basis van de specifieke situatie, stadium van de ziekte en conditie van de cliënt, is aanraking en zachte massage altijd mogelijk. In alle stadia van het ziekteproces kan dit cliënten fysiek, emotioneel, sociaal en spiritueel, veel goeds brengen.
Massage kan GEEN uitzaaiingen veroorzaken of verspreiden.

Voorafgaand aan de eerste massage behandeling wordt er aan de hand van een vragenlijst een uitgebreide anamnese afgenomen. Dit om de massage zodanig aan te passen dat het op een veilige manier gebeurt. Deze vragenlijst kan ook digitaal worden ingevuld en teruggestuurd, voorafgaand aan uw eerste bezoek aan mijn praktijk. Dit geeft mij de gelegenheid mij goed voor te bereiden op uw eerste afspraak.

Het is wenselijk om met uw behandelend arts te spreken over massage.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Prettige omgeving, fijn contact en duidelijke uitleg over wat de bedoeling is en wat ik kan verwachten evt.

Vriendelijk ontvangst, en de massagetafel is zeer comfortabel. De sportmassage was goed.

Ik kon snel terecht, er heerst een professionele sfeer in de praktijk en ik werd op een prettige manier geholpen. Ik zou anderen deze praktijk ook zeker aanraden!

Hallo, ben vandaag geweest en merk nu al dat mijn rug, schouders en nek een stuk losser is. Het zat helemaal vast door veel stress en werkhouding. Moet nog wel een paar x heen voordat het helemaal los is maar dat heb ik er graag voor over. Als het helemaal los is dan is het Heerlijk!! Margret is heel aardig en ik vind het fijn om er weer heen te gaan...

De ontspanningsmassage was precies wat ik nodig had! Zeer prettige ruimte, lekker warm. Een fijn intake gesprek wat mij direct op m'n gemak stelde.

Ik voel me altijd heerlijk ontspannen als ik naar huis ga. En kijk iedere maand uit naar de goede massage.

Het was een heerlijke massage. Ik kon me goed ontspannen maar toch was het ook een stevige massage.

De behandeling wordt altijd met veel aandacht en inlevingsvermogen gestart. Ga telkens weer met veel energie naar buiten. Echt top!

In een heerlijke sfeervolle ruimte werd ik zeer deskundig gemasseerd naar aanleiding van mijn klachten. Het fijne is dat de massage uitgebreider was dan waar ik mijn klachten heb.

Ik vond de behandeling heel goed. Je pakte mijn probleem gebieden op mijn onderrug en schouders goed aan. Zelfs mijn hoofd kreeg een zachte nabehandeling. Ik ben dik tevreden!