Massage en kanker

Massage en kanker

Steeds vaker kom ik in mijn praktijk mensen tegen met kanker.
Om deze cliënten op de juiste manier te masseren en ondersteunen, heb ik de cursus “Massage en kanker” gevolgd. Op deze manier kan ik iets voor hen betekenen.

Uit onderzoeken is gebleken dat massage bij mensen met kanker een duidelijk positief effect heeft op het algemeen welbevinden. In wat voor stadium dan ook, het hebben van de ziekte kanker brengt veel spanning en ongemak met zich mee. Ontspanning door middel van massage is voor iedereen prettig en in het bijzonder voor mensen met kanker.

Massage kan een positieve invloed hebben op o.a.:

  • pijn en angst
  • misselijkheid en braken
  • vermoeidheid
  • slapeloosheid
  • zelfvertrouwen en
  • kwaliteit van leven.

Wij horen hoe deze mensen weer contact met hun lichaam ervaren, men voelt zich “heel”.
Na aanpassing van de massage-technieken op basis van de specifieke situatie, stadium van de ziekte en conditie van de cliënt, is aanraking en zachte massage altijd mogelijk. In alle stadia van het ziekteproces kan dit cliënten fysiek, emotioneel, sociaal en spiritueel, veel goeds brengen.
Massage kan GEEN uitzaaiingen veroorzaken of verspreiden.

Voorafgaand aan de eerste massage behandeling wordt er aan de hand van een vragenlijst een uitgebreide anamnese afgenomen. Dit om de massage zodanig aan te passen dat het op een veilige manier gebeurt. Deze vragenlijst kan ook digitaal worden ingevuld en teruggestuurd, voorafgaand aan uw eerste bezoek aan mijn praktijk. Dit geeft mij de gelegenheid mij goed voor te bereiden op uw eerste afspraak.

Het is wenselijk om met uw behandelend arts te spreken over massage.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Door mijn werkzaamheden had ik een dikke elleboog gekregen, deze was gevuld met vocht. Het was ook pijnlijk en ik kon daardoor mijn arm niet buigen.

Margret heeft mij een aantal behandelingen van Lymfe drainage gegeven en steeds na afloop een tape op mijn elleboog gedaan. De dag na de eerste behandeling was de pijn weg.  De hoeveelheid vocht werd ook snel minder.

Onlangs heeft Margret preventief een tape op mijn elleboog gedaan, omdat ik weer dezelfde repeterende werkzaamheden zou gaan doen. Ik heb geen klachten gekregen.

John, 53

Eindelijk geen pijn meer, meer energie en mobieler.

Op aanraden van een vriendin kwam ik bij Margret de Groot terecht. Zij heeft mij manuele lymfe drainage gegeven. Ik had veel pijn in mijn benen en kon slecht lopen. Hiervoor was ik al bij de huisarts geweest en een manuele therapeut bezocht. Dat mocht niet baten. 's Nachts kon ik niet slapen. Mijn kleinkind kon ik niet optillen vanwege stramme en gevoelige armen en handen.

Na de 1e behandeling heb ik veel pijn aan mijn benen gehad en hoofdpijn en ik heb veel geslapen. Na de 2e behandeling heb ik een dag geen pijn gehad, daarna een zeurende pijn. Ik loop al beter en mijn urine is niet meer bruin, maar geel.

Na de 3e behandeling heb ik bijna geen pijn meer aan mijn benen en slaap ik veel beter. Heb nog wel hete voeten 's nachts. Na de 4e behandeling zijn mijn benen, armen en handen flexibeler, mobieler en ik heb geen pijn meer. Ook 's nachts slaap ik weer goed en mijn urine en ontlasting zijn weer normaal.

Wanneer ik voor de 5e behandeling bij Margret kom zeg ik dat dit de laatste keer zal zijn. Het gaat goed met me en ik kan haar wel zoenen. Zo blij ben ik!

Mevr. Van den Bos, 70

Ik had veel last van mijn arm, met name bij het muziek maken. Margret heeft mij een aantal keer Sportmassage gegeven, waarbij ze ook de Triggerpoints heeft behandeld. Mijn klachten zijn verholpen, maar nu kom ik maandelijks voor onderhoud bij haar.

En dat bevalt me heel goed.

Mevr. Prins, 72

Al enige jaren kom ik bij Margret voor Sportmassage en Triggerpointmassage omdat ik zeer zware krachttraining heb gedaan en daarnaast zwaar werk deed en doe.

Dus mijn spieren kunnen wel wat onderhoud gebruiken. Na zo'n behandeling kan ik er weer even tegen.

Ger, 34

Na een verdrietige periode en een groot verlies was ik op zoek naar balans in mijn lichaam en mijn leven. Via internet vond ik Massagepraktijk Margret de Groot. Na de anamnese adviseerde Margret mij Manuele Lymfe drainage.

Mijn ervaring is zeer positief en ik heb er zeker baat bij gehad. Ik voel me meer in balans en fitter, zowel lichamelijk als geestelijk. Haar benadering en omgang was ook erg prettig en vriendelijk wat voor mij persoonlijk erg belangrijk is als ik iets nieuws ga proberen.

Al met al een goede en fijne ervaring dus.

Helene, 50

Ik kom al enige tijd voor Sportmassage bij Margret. Tijdens de massage kreeg ik pijn in mijn kaak. Deze pijn werd zo hinderlijk dat ik het aan Margret vertelde. Ik vertelde ook dat ik hier al enige tijd last van had en onder behandeling was geweest bij de tandarts. Maar de tandarts kon geen oorzaak vinden.

Margret ontdekte een triggerpoint in mijn hals en zij heeft deze behandeld. De kaakpijn verdween. Nu kan ik weer eten zonder pijn.

Agaath, 68