Massage en kanker

Massage en kanker

Om mensen met kanker op de juiste manier te masseren en ondersteunen, heb ik de cursus “Massage en kanker” gevolgd. Op deze manier kan ik iets voor hen betekenen.

Uit onderzoeken is gebleken dat massage bij mensen met kanker een duidelijk positief effect heeft op het algemeen welbevinden. In wat voor stadium dan ook, het hebben van de ziekte kanker brengt veel spanning en ongemak met zich mee. Ontspanning door middel van massage is voor iedereen prettig en in het bijzonder voor mensen met kanker.

Massage kan een positieve invloed hebben op o.a.:

  • pijn en angst
  • misselijkheid en braken
  • vermoeidheid
  • slapeloosheid
  • zelfvertrouwen en
  • kwaliteit van leven.

Wij horen hoe deze mensen weer contact met hun lichaam ervaren, men voelt zich “heel”.
Na aanpassing van de massage-technieken op basis van de specifieke situatie, stadium van de ziekte en conditie van de cliënt, is aanraking en zachte massage altijd mogelijk. In alle stadia van het ziekteproces kan dit cliënten fysiek, emotioneel, sociaal en spiritueel, veel goeds brengen.

Massage kan GEEN uitzaaiingen veroorzaken of verspreiden.

Er wordt uiteraard NIET gemasseerd in het gebied waar de kanker zit.

Voorafgaand aan de eerste massage behandeling wordt er aan de hand van een vragenlijst een uitgebreide anamnese afgenomen. Dit om de massage zodanig aan te passen dat het op een veilige manier gebeurt. Deze vragenlijst kan ook digitaal worden ingevuld en teruggestuurd, voorafgaand aan uw eerste bezoek aan mijn praktijk. Dit geeft mij de gelegenheid mij goed voor te bereiden op uw eerste afspraak.

Het is wenselijk om met uw behandelend arts te spreken over massage.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Niet gewoon een massage, maar anticiperend op wat het lichaam en de spieren aangeven. Soms is dit heel pijnlijk, maar het voelt tijdens de behandeling en daarna vooral als een verbetering.

Je luistert goed naar de klachten en door de rustige behandeling is het ondanks de pijntjes toch ook heel ontspannend. Ik viel toen ik thuiskwam gewoon in slaap.

De afspraak is heel prettig verlopen. Margret legt goed uit wat ze doet en waarom. De sfeer is rustig en perfect om te ontspannen. Hartelijk dank!

Ik ben heel tevreden met de eerste afspraak; dat was een fijne behandeling. Margret weet na een kort overleg de vingers “op de zere plek” te leggen.

Ik kom een paar keer per jaar bij Margret voor een massage, dit vanwege klachten in mijn lage rug. Echt geweldig hoe Margret steeds de bron van de klachten weet te vinden en aan te pakken! Een aanrader!

Een echte vakvrouw! Margret weet wat ze doet en helpt je snel van je klachten af. Margret is een grote aanwinst voor mij en mijn man en zeker aan te bevelen aan anderen. Werkt netjes en heel schoon, is vriendelijke en komt afspraken altijd na.

Margret is steun en toeverlaat in het “de baas blijven over jezelf”. Lichaam en geest in balans houden. Super!

Rust, een goede massage. Dé ingrediënten voor een moment voor mezelf. Daarnaast meedenkend naar een adequate oplossing voor klachten.

Na 1 behandeling al direct veel verlichting en fijne tips meegekregen voor thuis!

Margret is professioneel, kundig en heeft een vriendelijke persoonlijkheid. Ook in coronatijd voel ik mij veilig en kan ik goed genieten van de fijne behandeling.