Over mij

Margret de Groot

Door mijn liefde voor de sport en het feit dat mijn kinderen fanatiek en intensief ieder hun eigen sport uitoefenen heb ik, in eerste instantie puur uit hobby, de opleiding Sport- en Ontspanningsmassage gevolgd. Door deze opleiding werd mijn honger naar meer kennis over het menselijk lichaam, met name de anatomie aangewakkerd.

Hierna heb ik de volgende opleidingen en curssussen gevolgd:

  • Blessurepreventie: een verdieping en uitbreiding op de Sportmassage.
  • Bindweefselmassage, hersteld verklevingen tussen onderhuid en spier.
  • Triggerpoint Massage, een welkome aanvulling op de Sportmassage.
  • Hot Stone Massage, een massage voor de ultieme ontspanning.
  • Shiatsu Stoelmassage, een Japanse drukpuntmassage, voor op de werkplek.
  • Hulpverlener Reanimatie en AED.
  • Voetreflexzonetherapie, het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt ingeschakeld.
  • Manuele Lymfe drainage, een zachte massage met ongekende mogelijkheden.
  • Massage en kanker.
  • Reuma; massage en therapie, voor o.a. meer bewegingsvrijheid en pijnverlichting.

Naast mijn werk en studie is actief sporten mijn grote hobby. Als kind heb ik 9 jaar klassiek ballet gedaan, waarna een jaar turnen volgde en een paar jaar volleybal. Het dansen bleef trekken en 10 jaar jazzdans volgde.

Tussendoor heb ik de opleiding voor Zweminstructrice gevolgd en heb ik zowel aan volwassenen als kinderen zwemles gegeven.

Tevens waren diverse kwarttriathlons voor mij een leuke uitdaging.
Later ben ik mij meer gaan richten op het hardlopen (Olympus ’70) en daarnaast vind ik krachttraining een goede aanvulling.

Van 2008 tot en met 2011 heb ik als sportmasseuse deelgenomen aan de RoPaRun. Het was een geweldig mooie ervaring om de sporters zo intensief te mogen verzorgen.

Tijdens de Samenloop voor Hoop (Wateringen) in 2013 en 2017 mocht ik de survivors verwennen met een heerlijke ontspannende massage.

Massage Margret

Ervaringen van cliënten

Na een verdrietige periode en een groot verlies was ik op zoek naar balans in mijn lichaam en mijn leven. Via internet vond ik Massagepraktijk Margret de Groot. Na de anamnese adviseerde Margret mij Manuele Lymfe drainage.

Mijn ervaring is zeer positief en ik heb er zeker baat bij gehad. Ik voel me meer in balans en fitter, zowel lichamelijk als geestelijk. Haar benadering en omgang was ook erg prettig en vriendelijk wat voor mij persoonlijk erg belangrijk is als ik iets nieuws ga proberen.

Al met al een goede en fijne ervaring dus.

Helene, 50

Al enige jaren kom ik bij Margret voor Sportmassage en Triggerpointmassage omdat ik zeer zware krachttraining heb gedaan en daarnaast zwaar werk deed en doe.

Dus mijn spieren kunnen wel wat onderhoud gebruiken. Na zo'n behandeling kan ik er weer even tegen.

Ger, 34

Door mijn werkzaamheden had ik een dikke elleboog gekregen, deze was gevuld met vocht. Het was ook pijnlijk en ik kon daardoor mijn arm niet buigen.

Margret heeft mij een aantal behandelingen van Lymfe drainage gegeven en steeds na afloop een tape op mijn elleboog gedaan. De dag na de eerste behandeling was de pijn weg.  De hoeveelheid vocht werd ook snel minder.

Onlangs heeft Margret preventief een tape op mijn elleboog gedaan, omdat ik weer dezelfde repeterende werkzaamheden zou gaan doen. Ik heb geen klachten gekregen.

John, 53

Ik had veel last van mijn arm, met name bij het muziek maken. Margret heeft mij een aantal keer Sportmassage gegeven, waarbij ze ook de Triggerpoints heeft behandeld. Mijn klachten zijn verholpen, maar nu kom ik maandelijks voor onderhoud bij haar.

En dat bevalt me heel goed.

Mevr. Prins, 72

Ik kom al enige tijd voor Sportmassage bij Margret. Tijdens de massage kreeg ik pijn in mijn kaak. Deze pijn werd zo hinderlijk dat ik het aan Margret vertelde. Ik vertelde ook dat ik hier al enige tijd last van had en onder behandeling was geweest bij de tandarts. Maar de tandarts kon geen oorzaak vinden.

Margret ontdekte een triggerpoint in mijn hals en zij heeft deze behandeld. De kaakpijn verdween. Nu kan ik weer eten zonder pijn.

Agaath, 68

Eindelijk geen pijn meer, meer energie en mobieler.

Op aanraden van een vriendin kwam ik bij Margret de Groot terecht. Zij heeft mij manuele lymfe drainage gegeven. Ik had veel pijn in mijn benen en kon slecht lopen. Hiervoor was ik al bij de huisarts geweest en een manuele therapeut bezocht. Dat mocht niet baten. 's Nachts kon ik niet slapen. Mijn kleinkind kon ik niet optillen vanwege stramme en gevoelige armen en handen.

Na de 1e behandeling heb ik veel pijn aan mijn benen gehad en hoofdpijn en ik heb veel geslapen. Na de 2e behandeling heb ik een dag geen pijn gehad, daarna een zeurende pijn. Ik loop al beter en mijn urine is niet meer bruin, maar geel.

Na de 3e behandeling heb ik bijna geen pijn meer aan mijn benen en slaap ik veel beter. Heb nog wel hete voeten 's nachts. Na de 4e behandeling zijn mijn benen, armen en handen flexibeler, mobieler en ik heb geen pijn meer. Ook 's nachts slaap ik weer goed en mijn urine en ontlasting zijn weer normaal.

Wanneer ik voor de 5e behandeling bij Margret kom zeg ik dat dit de laatste keer zal zijn. Het gaat goed met me en ik kan haar wel zoenen. Zo blij ben ik!

Mevr. Van den Bos, 70